Lovakról Lovakért

KFH- Lószemélyiségek

Sziasztok!

Ezúttal Klaus Ferdinánd Hempfling munkásságából hoztunk nektek, méghozzá második fő könyve, a “What horses reveal” – Amit a lovak kinyilatkoztatnak fő témájáról, a lószemélyiségekről. Hempfling 26 különböző csoportba sorolja be a lovakat, külső és belső tulajdonságaik szerinte, elmélete az, hogy pusztán fizikai megjelenésük, mozgásuk alapján nagy vonalakban betájolható a személyiségük, tehát segít abban, hogyha jól fel tudjuk ismerni lovainkat, akkor már azelőtt kapjunk pár támpontot a velük való bánásmódhoz, mielőtt először elkezdenénk foglalkozni velük, mielőtt “odalépnénk hozzájuk”.

Ezen a ponton leszögeznék egy nagyon fontos dolgot, amit mindig észben kell tartani: ahogy az emberek, egyik ló sem ilyen, vagy olyan. Minden ló egy kicsit ilyen is, és olyan is. Nem lehet általánosítani, skatulyázni. Minden ló egyedi, különleges és egyformán értékes személyiség.

Ezt a 26 karaktert a fizikai megjelenésben főleg a csontozat alapján határozza meg, ám könyve főként 3 nagy részből áll, először általánosan a lovakkal való bánásmód, majd egyes karakterek jellemzése, azután a lovakkal való feladatok, esetek karakterspecifikusabb leírása. Fontos észben tartani, hogy ez egy egész könyv, amiben a kategóriák hosszan vannak taglalva, itt most egy nagyon rövid “törzsvázlatot” mutatunk be, egy jó alapot.

Minden kategória átjárható valamilyen szinten, hisz a lovak is változnak, akár az emberek, egy-egy ló több személyiséggel is rendelkezhet, jobban ez, vagy az, több kategóriába is tartozhat, nem szeretnénk skatulyázni, ez pusztán kis segítség, iránymutatás.

Ahogy Hempfling videóiban 5 részre bontja a karakterek legalapvetőbb leírásait, mi is ekképp járunk el.

1. rész: Az Unikornis, A Galamb, Az Őrmester, A Szkeptikus, A Barát

2. rész: A Kövér, A Paraszt, A Táncos, A Tűz Őrzője, Az Eredet

3. rész: A Zarándok, A Gyermek, A Félig Született, Az Északi Szél, A Magányos

4. rész: A Használt, A Cigány, A Bájos, A Szerény, A Béka

5. rész: A Herceg, A Győztes, A Miniszter, A Király, A Kemény, A Pegazus

 

Itt most az első részt nézhetitek meg, folyamatosan, egyéb videókkal együtt felkerül majd a többi rész is. Jó böngészést!

A Lovakról Lovakért csapata!

http://youtu.be/MV2VCiZurV8